Hei vaan hei.. Kuten (huonona) tapana on, edellisestä päivityksestä on luvattoman kauan aikaa. Eipä hätiä! Otan tapauksen G käsittelyyn nyt ja yritän kertoa lyhyesti mutta informatiivisesti.

 

Edellisestä kirjoituksesta ilmeni että Gammasta puuttui potkua ja rupesin rakentamaan innostusta etsintään vinkulelujen avulla. Viikkojen vieriessä pojasta siis alkoi löytymään moottoria ja etsintään tuli silmin nähden enemmän ja enemmän intoa ja näin ollen kestokin kasvoi. Päivän aktiviteetteja karsittiin ja bileet pidettiin vain ja ainoastaan silloin kun etsintä tuotti tulosta (siis ikinähän ei ole löytäminen ollut ongelma, vaan se että G tuntui tekevän vain siksi kun oli pakko). Uudet tuulet kannatti, ja Gamma tuntui innostuvan työstä nousujohteisesti. JES! :)

Heinäkuun lopulla vaihdoin Pohjanmaan pellot Kymenlaakson jokimaisemiin ja se toi meitä Veikkolan koirakoulua lähemmäs. Muistin myös että Jarilla, Jukalla ja muilla alkaa elokuun alussa "pitkä kurssi" eli työhön valmistava jakso, mikä sai minut rohkaistumaan ja viemään Gamma näytille. Siispä hurautin koirakoulun pihalle, tapani mukaan myöhässä eksymisen vuoksi ;) Ari oli kiireidensä takia joutunut lähteä mutta Juha ja "Heidi fanclub" (Jukka, Jari ja Kyösti) odotti orjallisesti meidän saapuvan. Sen enempää höpisemättä Juha piilotti esineet ja piski latoon etsimään ohjaajan panikoinnista huolimatta. Ensimmäinen löytyi häkkivirityksestä, koira sai sen itse joten ilmaisua ei tullut. Toinen oli muovisessa laatikossa jossa oli päällä toinen samanlainen täynnä sanomalehtiä. Vaivatta nousi sekin hyvän ilmaisun saattelemana :) Kolmas löytyi ponnistelematta autonrenkaasta ja siitäkin saatiin hyvä ilmaisu. Juha oli tyytyväinen suoritukseen jonka takia Gamma sai uuden mahdollisuuden. Nimittäin jos se olisi ollut samanlainen kuin kesäkuun alussa, se olisi mennyt auttamatta hylkyyn. Onnistuneesta suorituksesta ja pojilta saamastani prinsessan kohtelusta tyytyväisenä kokka kohti Kuusankoskea ja treenaamaan lisää! :)

Syyskuussa tapahtui paluu Kannukseen ja treenit on jatkunut hyvällä fiiliksellä milloin Ansan ja Riikan kanssa, milloin käytännöntunnilla. Kouluun paluu toi myös uutisen että Jari ja Juha tulee katsomaan sisaruksia tänne koululle. Pari viikkoa sitä odotin innolla ja nyt "Tuomionpäivä" on ohi:

Puoli neljän maissa tapasin Riikan, Juhan ja Arin kennelillä, paikalla oli myös Pipa, Hansu ja Miikku. Siitä siirryttin vähitellen verstaalle. Me jäätiin Riikan, Ansan ja Gamman kanssa eteiseen odottamaan kun muu kööri meni piilottamaan esineet puuluokkaan. Aikasemmin päivällä oli ollut levollinen olo, luotinhan koiraan täysin. Mutta paniikki kerkesi kasvaa kolossaalisiin mittoihin siinä kun piilotus tapahtui ja kun Ansa kävi ensin etsimässä. Se oli äkkiä ohi Ansan puolesta, oletin siis sen menneen hyvin. Pulssi tuntui nousevan joka askeleella jonka otin puuluokkaa kohti ja siinä sivumennen Riikka mainitsi etsineensä kaksi esinettä.. Ok. 

Ennen lähetystä pyysin Gamman olemaan välittämättä omasta paniikistani, sitten laitoin homman käyntiin. Puuluokka koostuu neljästä "osasta"; Ensimmäinen huone missä on pöytiä ja lokeroita, ensimmäisestä huoneesta lähtevät rappuset pieneen yläkertaan missä on keskeneräisiä töitä sun muita laudanpätkiä, toinen huone missä on isoja koneita ja sahoja ja siitä huoneesta ovi vie lautavarastoon.

Hetken aikaan ensimmäisen huoneen etuosassa pyörittyä Games ampaisi rappuset yläkertaan ja pyöri siellä tarmokkaasti haistellen, sieltä ei kuitenkaan tuntunut löytyvän mitään niin ohjasin sen takaisin alas. Melko äkkiä nenä johdatti sen lautavarastoon ja siellä huomasin koiran saaneen hajun. Se ilmaisi suht heikosti lautakasaa ja katsoin kysyvästi Aria joka näytti että piilosta on metri takaisin ovelle päin. Äkkiäpä koira sen itsekin tajusi ja alkoi erittäin ponnekkaasti ilmaista lautakasaa raapimalla. Piski oli rymistellyt lautoja sikin sokin eikä näin ollen tumpelo ohjaaja saanut näkyviin esinettä, siitä kuitenkaan häiriintymättä Gamma jatkoi ilmaisua ja sai sen itse kaivettua esiin. JESJESJESJESJES!! Jännitys laantui hieman.. ainakin hetkeksi. 

Revitettiin esineellä hetki ja rauhoitin koiran seuraavaan lähetykseen. Gamma pyöriskeli toisessa huoneessa jonkin aikaa ja ohjasin sitä satunnaisiin paikkoihin tarkentamaan. Sen jälkeen siirryttiin vielä ensimmäiseen huoneeseen koska se jäi etsimättä kunnolla ensimmäisessä lähetyksessä. Sielläkään ei tuntunut onnistavan ja ohjailin sitä lokeroihin tarkentamaan. Siinä vaiheessa Juha kysyi jokseenkin näin: "Sielläkö ei siis ole mitään jos ei tule ilmaisua?" *Voi helv..* Etsimistä oli jo jonkin aikaa kulunut eikä toista ollut löytynyt. Olin varma että munilleen meni, ei se löydä toista. Vastasin siis myöntävästi. Siihen Juha sitten että no mennään sit toiseen tilaan.

Siirryttiin kokonaan puuluokasta pois verstaan "eteistilaan" missä on yläkerrassa vessat ja pukuhuoneet. Lähetin rappusten alapuolelta koiran ja painelin itse perään. Ensin Gamma pikaisesti tarkasti toisen vessoista, toiseksi käytiin tsekkaamassa toinen vessa. Siellä G nuuski tavallista vahvemmin, mutta poistui tilasta äkkiä. Pyysin sitä kertaalleen tarkastamaan voisiko siellä sittenkin olla jotain, mutta mitään ei kuitenkaan löytynyt. Seuraavan oven takaa löytyi tyttöjen pukuhuone jossa oli penkin päällä ämpäri nurinpäin. Gamma meni heti sen luo ja sai sen nurin.. Siellä oli toinen esine! Mmmmahtia! :) 

Palautteeksi saatiin molemmille koirille että kyllä näistä virkakoirat tulee! Oli siinä itkussa pidättämistä kun Gamman kanssa on joutunu niin tuskailemaan. Selvyyttä näiden lähtemisestä ei vieläkään tullut mutta saatiin lisäohjeiksi päältähaun aloittaminen. Suopi nähdä mitä siitä tulee.. Veikkaan että ei oo mitenkään vaikea homma :)

Tämmöstä tänään. Saattaa olla astetta tylsempää tai sekavampaa luettavaa, mutta nyt en pysty parempaan. 

 

TUULTA PÄIN! :) 

P.S. Gamma ja Ansa täyttää huomenna 1v!!