Täälläpä huomauteltiin että edellisestä päivityksestä on jo kaks kuukautta, on siis korkea aika tehdä asialle jotain.

Aloitetaanpa Gammasta, koska sattuneesta syystä viimeinen kuukausi on keskitytty siihen. Elikkäs kesäkuun ensimmäinen viikko vietettiin pentupäiviä tullilla. Siellä seurattiin ja testailtiin pentuja jotta nähtäisiin mihin niistä on, vai onko mihinkään. Valitettavasti viikko näytti pahasti siltä että Gee kuuluu jälkimmäiseen.

TAPAHTUMIA VIIKOLTA (1.-5.6.09)

Ympäristöharjoituksissa liikuimme kauppakeskus Sellossa ja sen ympäristössä, Silja Linen matkustajaterminaalissa, laivaan menevässä putkessa ja itse laivassa.  Gamma osoitti jo kolmen kuukauden iässä samoissa ympäristöissä ettei sillä ole pienintäkään ongelmaa pinnoissa tai korkeuksissa. Putkessakin liikkuessa vastavirtaan risteilyltä palaavassa ihmisvirrassa Games  osoitti olevansa avoin ja luontaisesti kiinnostunut ihmisistä. Poika tulee toimeen myös muiden koirien ja erilaisten eläimien kanssa (jakelee kielareita lehmillekin).  Kaikki siis tällä saralla oikein lupaavaa: CHECK!

Hallintaa otettiin kerran omalla porukalla ja yksi iltapäivä vietettiin Susanna Mölsän opeissa. Liikkeisiin ei kuulunut mitään sen ihmeellisempää kuin jäävät liikkeet, seuraamista ja luoksetulo. Saatiin erittäin hyvät kommentit Suskilta. Kuulemma olen tehnyt hyvää työtä ja pitää jatkaa samaan malliin. Elämäni tähtihetkiä, ottaen huomioon että oli tottiksesta kyse :D Tälläkin saralla kaikki ok: CHECK!

Etsintä (= masennus).. Etsintää otettiin koirakoululla olevassa ladossa (varasto täynnä tavaraa) ja Tuupakassa ”linja-autojen hautausmaalla” missä päästiin myös seuraamaan poliisin ja vankeinhoitolaitoksen peruskurssilaisia huumekoiria. Alkuviikosta G oli täydellinen lapanen, siinä ei näkynyt pienintäkään pilkahdusta siitä etsinnästä mitä se on osoittanut aikaisemmin. Siis juu, kyllähän se etsii mutta se on semmosta siestavauhdilla tapahtuvaa haahuilua. Loppuviikosta parani hieman, mutta ei riittävästi. Tällä tärkeimmällä osa-alueella on siis paljon parannettavaa: FAILED!

MISSION MOOTTORIN METSÄSTYS:

Oli siis hyväksyttävä että Gammalta puuttuu se viimeinen silaus, se moottori joka sitä vie eteenpäin ja yritettävä korjata asia. Heti alkuun päätin jättää haaveet TOKO-tuloksesta ja lopettaa enimmät treenit sillä saralla, koska nyt tarvitaan vaan itsenäisyyttä ja irtaantumista. Mielestäni  koira on jo tarpeeksi hallinnassa työtehtäviä ajatellen. Toiseksi hankin uusia leluja, vinkuleluja, joista piti tehdä Gammalle parhaat asiat maailmassa. Takana on siis ”muutamia” kertoja tiukkaa biletystä vinkunan ja piipityksen tahdissa. Etsintätreenit on pidetty lyhyinä ja lopetettu silloin kun hauskuus on huipussaan. Ollaan myös pidetty muutaman päivän taukoja ja kasattu Gammalle intoa jonka se saa purkaa etsinnällä ja palkkauksen yhteydessä riehumalla.

Tän projektin kanssa ollaan menty aikamoista vuoristorataa ja välillä on todellakin tuntunu siltä että tosta ei tuu mitään muuta kun maailman paras sohvakoira. Mutta nyt on alkanut pilkottamaan tunnelin päästä valoa! Piski on väläyttänyt lähiaikoina näytteitä siitä miltä etsinnän pitäisi näyttääkin. Ennen sillä ei riittänyt motivaatio kiivetä asioiden päälle tai muuten ”taistella” tietään esineen luo.  Hiljattain se ongelma on poistunut joten suunta näyttää olevan ylöspäin! Toivon että Gamma on vain hitaammin kypsyvä lapsukainen (siskonsa kun näyttää olevan erityisen mahtava peli :) ja että poika parantaa tahtiaan kun ikää karttuu. 9 kk on nyt mittarissa..

Bleh.. Jorinaa kerrakseen. Se ois mentävä nyt maate.. Pitänee jatkaa joku toinen kerta ;)