Kannusta on hellinyt upeat kevätsäät jo jonkun aikaan. Yöllä kyllä pakkaset paukkuu (viime yön minimi -21,5C) mutta päiväksi se nousee plussan puolelle auringon voimalla. Lumi sulaa kohisten ja Jason Mrazia säestää räystäästä tippuva vesipisaroiden tasainen naputus. Vuodattaminenkin on paljon mukavampaa kun iso-A lämmittää ikkunan läpi.

 

Kevään mukana allekirjoittaneeseen on tulvahtanut jonkinsortin treeni-into (vielä kun siihen saisi jotain tolkkua.. etenkin Jetan kanssa).

POHDISKELLAANPA JETAN TOUHUJA:

Seuraaminen (Haidin inhokkiliike): Nameilla palkatessa paikka on joko hyvä tai sitten jätättää. Kontakti tippuilee usein. Ei tunnu siis kiinnostavan, vire alhaalla. Lelulla palkattaessa etenkin alkuun kierrokset korkealla ja silloin se edistää paljon, mutta kontakti pysyy hyvin. Tiukalla hihnalla (en anna edistää) paikka on ihan ok, mutta Jettaa näyttää ahistavan ja kontakti on vaihteleva. Otin siis lyhyitä pätkiä ja palkkasin vain oikeasta paikasta. Seuraavaksi taidan palkata vaihdellen namia ja lelua. Käännöksissä on paljon tekemistä, rumaa katseltavaa.

Jäävät liikkeet: Maahanmeno hidas, mutta paranemaan päin. Palkkaan lelulla jalkojenväliin. Vain nopeista suorituksista palkkaaminen tuottaa jo hieman tulosta. Liikkeestä seisominen on ihan raakile. Pysähtyy kyllä mutta hiiiiiitaaaaastiiiii. Sitä me ei kyllä hirveesti olla reenattu. *ottaa itseään niskasta kiinni*

Nouto: Sain vihdoin työstettyä metallikapulan ja ollaan sillä nyt harrastettu noutoa. Sitä se ei mälvää. JES. Noutaa ihan ok vauhdilla mutta pitää vielä rakentaa se lopetus. Pitoharjoituksia ja sensellaista tiedossa siis.

Hyppy: Sen verran mitä ollaan hallilla otettu niin se näyttää hyvältä. Pitää vain saada varmuutta siihen esteen taakse jäämiseen.

Paikallaolo: Pysyy ainakin vähähäiriöisessä paikassa hyvin (mitä en kyllä olisi ikinä uskonut). Täytyy reenata häiriön alla ja monen koiran kanssa.

Luoksetulo: Nou komments.. Eh..

SITTEN GAMMAA VÄHÄN VAPAAMMIN:

Tullilaitoksen toive: Koira pysyy paikallaan ja on mielellään hanskassa. Ei tarvitse piipata pilkkua, kunhan se sivulletulo jotenkin etäisesti muistuttaa perusasentoa ja koira pysyy siinä. Koira ei saa olla ääniherkkä eikä pelätä korkeuksia/pintoja. Koiralla on intoa leikkiä ja työskennellä nenänsä kanssa.

Gamma nyt: Istuu käskystä vaikka liikun/olen selin koiraa päin/olen kaukana. Pysyy paikallaan vaikka häviän näkyvistä/heittelen leluja koiran viereen/ juoksentelen. Perusasento on hyvä, mutta tarvii käsiavun vielä. Väittäisin Gamman olevan jokseenkin räpylässä. Ei ole ollut huomattavissa ääniherkkyyttä missään muodossa. Metalliverstaalla kovimmatkin äänet menee kuin kuuroille korville. Pinnoissa tai korkeuksissakaan ei toistaiseksi ongelmia, jotkut rappuset saattaa ottaa alkuun varoen, mutta sen jälkeen kaikki ok. Leluilla leikkii tohkeissaan, sekä repien että noutoleikkejä. Etsii leluja hyvin, myös muualta kuin lattiantasosta. Nenänkäyttö on kuitenkin alkutekijöissä mutta sitä reenataan. Eli rauhallisin mielin mennään eteenpäin :)

Muuta: Luoksetulossa tulee eteen jo aika hyvin. Voitaisiin alkaa kasaamaan sitä kunnon liikkeeksi. Metallinoutokapula ei tuota ongelmia, noutaa vauhdilla mutta välillä tekee myyrähypyn. Noutoa otetaan ihan vain höntsäillen, koira kun siitä niin tykkää. Maahanmenoa vierastan vielä, mutta ollaan otettu sitäkin vähän.

Jettakin nauttii kevätauringosta