Kyllä Suomen kesä on kaunis!! Harmi vaan että tälläinenkin kaunis päivä tuhlaantuu töissä sisätiloissa.. Noh, toivottavasti ensiviikolla on myös aurinkoista.

Asiaan:

Viimeviikolla meillä oli kahdet hakutreenit. Ensimmäisellä kerralla otettiin alkuun makkararinkiä. Jetta ei ihmisiä vierasta, mutta menee hieman nöyristellen niiden luokse. Meidän ryhmässä on muutamia miehiäkin mikä on erittäin positiivista :)
Makkararingin jälkeen otettiin kaikille koirille tuuliharjoitus. Jetan ukko meni kuoppaan piiloon. Kuopan päällä oli runsaasti havuja.
Jetta sai hajun jo kaukaa ja ukko löytyi helposti, mutta me nyt ollaankin muutama kerta tehty niitä.
Reeneissä saatiin harjoitella maalimiehenä oloa ja nähtiin muutama malliesimerkki oikeilta hakukoirilta (hyvä Konna ja Rusina!).

Tokalla kerralla muut otti tuuliharjoituksia pari kertaa. Me otetiin yksi tuuliharjoitus ja meitin eka pisto! Jee..
Me oltiin samassa paikassa kun viimeksi, ja Jetan oli pakko käydä tarkastamassa edellinen piilo. Sen jälkeen löysi taas melko helposti.
Pisto tehtiin niin että istutin (koitin istuttaa.. Jetta kävi kierroksilla :D) Jetan viereen ja katottiin kun Pia käveli suoraan vähän matkaa ja kävi kiven taakse piiloon. Kävelytin Jettaa vähän matkaa eestaas, palasin lähetyspaikalle ja Etsi-käskyllä lähetin hakemaan. Melkosen suoraan se sinne säntäsi. Onnistunut harjoitus ainakin minun mielestä :)

Loppuun otettiin vielä yks esineharkka. Omilla esineillä se on sujunut, mutta nyt vieraalla ei. Sain mukaan muutaman vieraanhajuisen esineen kotiharjoituksia varten.

Toissapäivänä käytiin sitten ennen töitä metässä ja pudottelin kolme esinettä pitkin metsää.. Ekan esineen kanssa jouduin auttamaan jonkin verran, mutta kaksi muuta nousi helposti. Se sai hajun kaukaa ja oli ihan täpinöissään kun löysi :)